17 Ekim 2014 Cuma

ada dergisinden yeni sayı

Ada dergisi 19-20. Sayısını Yayımladı. Anadolu’da kültür ve edebiyat içerikli dergi çıkarmak ve onu yaşatmak hayli güç. ada 19-20.sayısıyla yolculuğunda okurlarına keyifli bir sayı sunarken direnmeyi de sürdürüyor.

Gençlere kucak açmayı düstur haline getirmiş bir dergi olan ada yeni sayısında daha çok yeni kuşak öykücülerini ve şairlerini sayfalarına taşıdı. 

Arzu Alkan, Ayşe Keskin, Gamze Güller, Hakkı İnanç, Mehmet Fırat Pürselim, Neslihan Önderoğlu, Recep Şükrü Güngör, Serkan Türk, Osman Akyol, Tülay Kale ve Zeynep Özbudak’ı bu sayının öykücüleri.

Hanife Çaylak’ın Rus yazar Glep Şulkyakov’la, Semih Öztürk’ün Menekşe Toprak’ın son romanı, Süreyya Köle’nin Deniz D.Şimşek’in ilk öykü kitabıyla ilgili söyleşisi ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Neşe Yaşın ve Mustafa Kadir Atasoy bu sayımız için biri Gürcü, ikisi Çek şairin şiirlerini çevirdi.

Kadriye Cesur’un bu sayının dosya konularından biri olan Bulgar Öyküleri’ndeki emeğine teşekkür ederken 7 Bulgar öykücünün yazdıkları bize edebiyat mekân –coğrafya ilişkisini düşündürecek cinsten.

Eyüp Erhun Köse, Ferda Balkaya Çetin, Hayrettin Orhanoğlu, Kadir Aydemir, İlker Filiz, Murat Çakır, Naime Erlaçin, ada’nın sayfalarını süslüyor.

Veysel Usta’nın bu sayımızda Kemal Ahmet’in bir öyküsünü günümüz Türkçesiyle yeniden yazdı.

Karadeniz Kültürü dosyalarımıza 3.sünü ekliyoruz. Dursun Şahin’in kapsamlı Giresun Kültürü üzerine ele aldığı makalenin yanı sıra Trabzonlu ressam Selmanur Aktaş’ı daha yakından tanıyacağımız söyleşisi ada’da ilgiyle okuyacaklarınızdan.

Hiç yorum yok: