30 Eylül 2013 Pazartesi

ADA DERGİSİ YENİ SAYISINI YAYIMLADI

17. ve 18. Sayısını birlikte yayımlayan Ada Kültür ve Edebiyat dergisi 10.yılını tamamlarken, Latife  Tekin ve Karadeniz Kültürü-2 dosyası ile merhaba diyor okuyucularına.

Kadriye Cesur ve Hüseyin Mevsim’in çevirileri ile Aksiniya Mihaylova, Anton Baev, Bojana Apostolova, Demir Demirev ve Valeri Petrov’in Çağdaş Bulgar şiirinden örnekleri ile açılıyor derginin yeni sayısı.

Hülya Soyşekerci, Ertuğrul Aydın, Arzu Alkan Ateş, Mustafa Zeki Çıraklı ve Murat Ergin’in Latife Tekin’in bazı kitaplarından yola çıkarak kaleme aldıkları yazılardan oluşan dosya ilgi uyandıracağa benziyor.

Bir önceki sayının devamı niteliğindeki Karadeniz Kültürü-2 dosyasına Geçmişten Günümüze Trabzon’da Sanat başlıklı yazısı ile Adnan Taç, “Acının Uçları”nda Bir Ozan: İlhan Demirarslan’ın şiir evrenine değen Attila Aşut, Çoban Rıza’nın Dere Türküleri, Değişen Dönüşen Kentler başlıklı yazısıyla Hamiyet Özen, Ordulu Ressamlarla Orhan Zafer, Trabzon Dergilerine değinen Selçuk Küpçük ve bölgemize önemli çalışmalarla katkı vermiş Serander Yayınları’nın hikâyesi ile Veysel Usta zenginlik katıyor.

Ayşe Keskin, Deniz Utlu, Engin Sevinç, Hamamizâde İhsan, Hakkı İnanç, Muhammet Çakıral, Ruşen Doğan Nar ve Suzan Bilgen Özgün birbirinden güzel öyküleri ile Ada’ya renk katıyorlar.  Genç-Usta çizer Bülent Sümer ve Özlem Çakır Ada’nın şiirselliğine katkıda bulunuyor.

İlk sayısından itibaren şiirdeki titizliğiyle dikkati çeken Ada’nın bu sayısında da şiirler özenle seçilmiş. Bu sayının şairleri Bahri Ömeroğlu, Barış Ağır, Derya Önder, Emrah Yolcu, Kenan Sarıalioğlu, Murat Saldıray,  Şenol Ergül, Ömer Turan ve Serkan Türk.

Ada, ‘genç, temiz ve mazinin rahle-i tedrisinden geçen bir edebiyat için her zaman bir başka ada vardır.’ diyor.